Årets Hageprodukt 2019

Våre utstillere har sendt inn forslag til Årets hageprodukt 2019 og her presenterer vi kandidatene. Stem på produktet du liker best!

BioStretch oppbindingstråd

Biostretch kan brukes til alle typer oppbinding i drivhuset,  i hagen – med andre ord – for alt som trenger en fast, men skånsom oppbindingshjelp. En hagebruker vil benytte denne til oppbinding av tomater eller bønner. Den benyttes også for å binde opp nye roseskudd eller (unge) planter til en plante-pinne eller espalier.

Biostretch er laget av et mykt materiale slik at den er veldig skånsom og velegnet for å bruke på de mest skjøre plantene, men allikevel så sterk at den tåler større grener også. Elastikken i Biostretch gjør at den føyer seg etter veksten etter hvert som dine planter vokser, på en fast, men skånsom måte. Biostretch går i oppløsning og formuldes i bakken etter ca. 18 – 24 måneder ute, avhengig av været. Den er derfor super til dine planter, men også for miljøet!

Utstiller: Team Henriksen
Stand nr: E03-10

Stem her!

God Jord Brakkingspresenning

GOD JORD har fått spesialprodusert dette produktet for det norske markedet, og er eneforhandler i hele Norden.

I stedet for å benytte mekaniske eller kjemiske brakkingsmetoder, kan man nå på en miljøvennlig måte fjerne ugras fra hage og bed, uten slit og strev. Ved å dekke jorda med GOD JORD sin brakkingspresenning i noen få uker, renser vi dyrkingsfeltet uten å måtte grave i jorda. Rester av tidligere avling, samt ugressfrø som måtte spire i varmen av presenningen, blir til god kompost samtidig som jordelivet kan jobbe uforstyrret for å hjelpe neste avling der presenningen har vært.

Undersiden er presenningen sølvfarget for å reflektere jordvarmen, mens den på oversiden er svart for å ta til seg lyset. Resultatet blir at frø som spirer i varmen blir ”kokt”, og at alt organisk materiale blir kompostert samtidig som mikrolivet i jorda øker.

Utstiller: God Jord
Stand nr. D04-12

Stem her!

Brikettlager

Brikettlager eller soilblockers som den heter på Engelsk er et redskap for å lage dine egne jordbriketter uten bruk av plast. Mange hageeiere har de siste årene prøvd å kutte ut plast der de kan for å spare miljøet og for å hindre at plast kommer på avveie i naturen. Brikettlager er et redskap som hjelper til med dette og brukes år etter år. Når du skal plante ut planten din er det bare å stikke den rett i jorden eller blomsterbedet. Superenkelt!

Utstiller: Garden Living
Stand nr: E03-22

Stem her!

Bløme – naturens eige super-gjødsel

BLØME er et spennende nytt plantegjødsel bestående av insektavføring. Dette er det eneste avfallsproduktet fra  Larveriet på Voss sin larveproduksjon. Det er kjent som et glimrende plantegjødsel, under det universelle navnet frass. Det er helt tørt og luktfritt, noe som gjør at det enkelt kan brukes inne. Det er i tillegg 100% organisk.

Det er ikke bare de gode NPK-verdiene som gjør BLØME spesielt. Dette gjødslet inneholder også mange biokjemiske og biologiske interaksjoner med både planten og jorden, som er svært gunstig for plantens vekst.

Utstiller: Bløme
Stand nr: D01-09

Stem her!

Fiberpotter

Økologiske, miljøvennlige og nedbrytbare fiberpotter laget av kokkosfiber. Dette er et ypperlig produkt både for plantene samt for miljøet. Plastpotter har jo blitt et stort miljøproblem. Plantene blir ekstra frodige og fine fordi pottene puster. Hele potten med blomsten plantes i bedet. Det er heller ingen ulempe at pottene er estetiske og pynter opp i en hver hage om de ikke plantes ned.

Utstiller: Fredholm Hageopplevelser
Stand nr: E03-18

Stem her!

LP blomterpotter – skapt for det nordiske klimaet

LP Pottene har vært med på å bringe glede i mange nordiske hjem. De gir liv til uteplasser, verandaer, tarrasser, på hytta og i kontorlandskap.

LP Pottene er med på å lyse opp ute- og inneområdene med sine flotte farger, og de finnes i flere ulike størrelser, alt fra runde, firkantete og avlange. Produktene er vedlikeholdsfrie, slitesterke og tåler all slags vær. I tillegg trenger de ikke lagringsplass og kan stå ute hele året rundt. De er designet i Norge og produsert i Sverige.

Utstiller: LP Produkter
Stand nr: E02-02

Stem her!

URSULA høybed – en eviggrønn hage

Forlenger sesongen til 10 måneder. Den integrerte isoleringen og tildekkingen til tidlig bed, gjør det mulig! URSULA høybed gjenvinner hageavfall og gir jord tilbake og er samtidig et høybed med høy miljøfaktor. Lang holdbarhet med robust konstriksjon, ingen råtning eller rust. Modulbasert.

Utstiller: Gartnerteknikk
Stand nr: D03-04

Stem her!

Kooduu Synergy

LED-Lampe, Bluetooth høyttaler og vinkjøler – alt i samme produkt.

Det ultimate hyggeproduktet for sol, sommer og hage i et innovativt dansk design.

Utstiller: Salez
Stand nr: D03-08

Stem her!

Share this: